27. studenoga 2021

Udružite se poljoprivrednici – još 20 dana otvoren natječaj za financiranje rada proizvođačkih organizacija

Europa potiče udruživanje poljoprivrednih proizvođača u proizvođačke grupe i organizacije jer su samo udruženi poljoprivrednici konkurentni i lakše nastupaju na tržištu poljoprivrednih proizvoda.

Program ruralnog razvoja RH kroz mjeru 9 financira upravo rad takvih udruženja poljoprivrednika s do 100.000 eura godišnje, odnosno 500.000 eura kroz pet godina.

Naši poljoprivredni proizvođači pomalo shvaćaju da sami ne mogu opstati i da je udruživanje i zajednički nastup na tržištu, prema dobavljačima i prema otkupljivačima  – jedini pravi put. A iz Programa ruralnog razvoja mi financiramo „hladni pogon“ takvih udruženja, pa se proizvođači mogu posvetiti isključivo proizvodnji. Uz sva administrativna rasterećenja i papirologiju koju svodimo na minimum, želja nam je da poljoprivredni proizvođači uistinu budu samo poljoprivredni proizvođači, a ne računovođe, konzultanti, pregovarači ili utjerivači dugova kao što je do sada, na žalost, bio slučaj. Na ovom natječaju na raspolaganju je više od 26 milijuna kuna. Poljoprivrednici, udružite se, prijavite se na natječaj

izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Detaljnije …

Povezani članci

Od 

Email Newsletter