17. svibnja 2021

Obilježen 19. Svjetski dan školskog mlijeka i 7. Bambino kup

U sklopu manifestacije 19. Svjetskog dana školskog mlijeka na Bundeku je u srijedu 26. rujna 2018. održan 7. Kup mladih uzgajivača goveda – Bambino kup. U organizaciji  Hrvatske poljoprivredne agencije i ove godine proslavi su se pridružili mladi uzgajivači goveda s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Kao i prošlih godina, mladi uzgajivači sa svojom teladi izazvali su veliko oduševljenje djece, kao i svih posjetitelja ove proslave. Djeca, sudionici na kupu mladih uzgajivača revijalno su prikazali umijeće predvođenja teladi u narodnim nošnjama sredine iz koje dolaze, stoga je ovo priredba koja ima za cilj i promidžbu kulturne baštine. Održavanje kupa mladih uzgajivača u urbanim sredinama pruža i priliku djeci da upoznaju životinje i da se upoznaju s načinom života obitelji iz ruralnih područja.

Cilj i svrha ovakvog događanja je promocija uzgoja goveda i proizvodnje mlijeka na hrvatskim obiteljskim gospodarstvima, te motivirati mlade ljude da nastave tradiciju stočarske proizvodnje.

Sudionici ovogodišnjeg Bambino kupa bila su djeca poznatih  uzgajivača goveda, pa stoga navodimo i njihova imena: Luka Hrastić, Fran Prevarek, Marko Bašić, Lana Prevarek, Jakov Kušić Popović, Matija Jančec, Emanuela Kunjko, Lucija Bedeković, Patrik Bedeković i Toni Prevarek.

Mladim uzgajivačima uručene su medalje Hrvatske poljoprivredne agencije koje je uručio ravnatelj doc. dr. sc. Zdravko Barać, a poklon pakete uručili su sponzori Vindija Varaždin, Dukat Zagreb, Belje i naravno organizator HMU-a.

Povezani članci

Od 

Email Newsletter