23. siječnja 2022

Održana 26. Državna stočarska izložba 2018. godine

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić dana 07. rujna 2018. svečano je otvorio 26. jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojem se predstavio velik broj izlagača iz Hrvatske i 9 iz susjednih zemalja. Partner Sajma bila je Privredna/Gospodarska komora FBiH.

Ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije doc. dr. sc. Zdravko Barać u pozdravnom je govoru istaknuo da je ovo naša najveća nacionalna izložba stoke na kojoj se osim visoko-proizvodnih odnosno konvencionalnih pasmina predstavljaju i hrvatske izvorne i zaštićene pasmine domaćih životinja. Naglasio je da se na ovogodišnjoj 26. državnoj stočarskoj izložbi predstavlja 189 uzgajivača iz 16 županija i Grada Zagreba, a predstavljaju se sa ukupno 510 grla goveda, konja, svinja, ovaca, koza, peradi kao i pčelari. Izložbu je organizirala Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s uzgajivačkim udrugama i njihovim središnjim savezima.

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, u sklopu kojeg se organizira Državna stočarska izložba mjesto je gdje se tradicionalno prezentiraju trendovi modernog stočarstva i uzgoja domaćih životinja. U suradnji s udrugama uzgajivača i njihovim središnjim savezima djelatnici Agencije i ove godine su za izložbu odabrali najbolja grla stoke.

Govedarstvo

Nagrađena grla u govedarstvu (.pdf)

Svinjogojstvo

Nagrađena grla u svinjogojstvu (.pdf)

Ovčarstvo, kozarstvo

Nagrađena grla u ovčarstvu i kozarstvu (.pdf)

Konjogojstvo

Nagrađena grla u konjogojstvu (.pdf)

Peradarstvo

Nagrađene kolekcije u peradarstvu (.pdf)

 

 

Povezani članci

Od 

Email Newsletter