27. studenoga 2021

Održana 20. izložba rasplodnih grla istarskog goveda u Višnjanu

Na sajamskom prostoru u Višnjanu 22. srpnja 2018. godine u sklopu pučke fešte „Mandalenjina“ održana je XX. izložba rasplodnih grla istarskog goveda. Izložbu je organizirao Savez uzgajivača istarskog goveda, a suorganizatori su bili: Hrvatska poljoprivredna agencija, Hrvatska savjetodavna služba, Upravni odjel za poljoprivredu Istarske županije, Agencija za ruralni razvoj Istre i Općina Višnjan. Izložbu je vodio predsjednik Saveza uzgajivača istarskog goveda, gospodin Aldo Štifanić.

Na izložbi su predstavljene ukupno tri kolekcije (junice, krave i bikovi) istarskog goveda sa ukupno 33 grla u vlasništvu 15 uzgajivača. Stručnu ocjenjivačku komisiju činili su: Ratimir Jureković, Alfredo Jedrejčić, Ivanka Bervida, Antonio Maras i Goran Divjak. Sva I., II. i III. nagrađena grla po kolekcijama dobila su diplomu Hrvatske poljoprivredne agencije, zahvalnice i zvona od SUIG-a, a šampionsko grlo izložbe dobilo je zvono HPA.

Ispred Saveza uzgajivača istarskog goveda, gospodin Aldo Štifanić povodom održavanja ove, 20 izložbe, zaslužnim uzgajivačima kao i predstavnicima institucija dodjelio je zahvalnice. Za HPA, zahvalnicu je primio g. Neven Rimanić, predstojnik područnog ureda Pazin.

Povezani članci

Od 

Email Newsletter