27. studenoga 2021

Održan je XI. Bambino kup u Koprivnici

U organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije 06. svibnja 2018.u Koprivnici u sklopu 22. Dana travnjaka održan je XI. Bambino kup. Na Bambino kupu predstavljeno je 17 mladih uzgajivača s naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Podravine i Prigorja koja se bave uzgojem goveda, proizvodnjom mlijeka i mesa: 11-tero djece u dobi od 3-8 godina i 6-tero djece u dobi 10-13 godina.Mladi uzgajivači su revijalno prikazali umijeće predvođenja teladi u tradicionalnim narodnim nošnjama koja ima za cilj i promidžbu kulturne baštine.Tatjana Horvat predstojnica Područnog ureda HPA Koprivnice predstavila je OPG-ove s kojih dolaze mladi uzgajivači. Osnovni cilj prikaza Bambino kup-a je predstavljanje stočarske proizvodnje kao i nastavak obiteljske tradicije uzgoja stoke i bavljenja stočarskom proizvodnjom. Hrvatska poljoprivredna agencija promoviranjem održavanja Kupa mladih uzgajivača pruža djeci iz urbanih sredina priliku da vide i upoznaju životinje kao i uvid u način života obitelji iz ruralnih područja.

Medalje HPA djeci su dodijelili zamjenik župana g. Darko Sobota i pomoćnica Ravnatelja dr.sc. Nataša Pintić Pukec. Poklone za djecu su osigurali brojni sponzori: HMU, Koestlin, Podravka, Sano i Županija Koprivničko-križevačka.

U Koprivnici je od 04.05. do 06.05.2018. u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, grada Koprivnice, HPŠSS i HPA održana manifestacija pod nazivom 22. Dani travnjaka.

Prvog dana održana je prezentacija školskih programa Srednje Gospodarske škole i stručnih studija VGUK te predavanja na temu aktualnih Mjera ruralnog razvoja RH (Ministarstvo poljoprivrede), Mjera 10. Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene (HPŠSS) i način utvrđivanja bređosti krava iz mlijeka (Andreja Babić HPA).

Drugi dan proglašeni su najbolji proizvođači Koprivničko-križevačke županije:

Kravljeg mlijeka:

  1. Ivica Ivančan iz Novačke (523954 kg)
  2. Antonio Panić iz Koprivnice (518125 kg)
  3. Damir Markešić iz Hudovljana (511673 kg)

Kozjeg mlijeka:

  1. Davor Korošec iz Đelekovca (77996 kg)
  2. Željko Žeger iz Cirkvene (54468 kg)
  3. Dubravko Vajdić iz Majerec Ceste (42301 kg)

Najperspektivnijim mladim proizvođačem ove je godine proglašen Tihomir Horvat iz Kozarevca.

 

Povezani članci

Od 

Email Newsletter