23. siječnja 2022

Doručak s hrvatskih farmi u Osijeku

7. veljače 2018. godine u hotelu „Osijek“ u Osijeku, u sklopu 13. Savjetovanja uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj, održana je manifestacija Doručak s hrvatskih farmi koju su organizirali Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija.

Cilj Doručka s hrvatskih farmi je promocija domaće poljoprivredne proizvodnje i domaćih poljoprivrednih proizvoda koji su proizvedeni na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od zaštićenih Znakova HPA: Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz lijepe naše, Kruh hrvatskih polja, Brašno hrvatskih polja.

Na Doručku s hrvatskih farmi, poslužene su tradicionalne namirnice: mlijeko i mliječni proizvodi, meso, kruh, peciva, med i jaja, isključivo onih proizvođača koji nose oznake Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz lijepe naše, Kruh hrvatskih polja, Brašno hrvatskih polja. Takav sustav označavanja kojeg provodi HPA predstavio je Zdravko Barać, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije te naglasio važnost neprestanog informiranja potrošača i javnosti o značenju oznaka i svega što iza njih stoji.

Pozdravnim riječima uzvanicima su se obratili i državni tajnik pri ministarstvu poljoprivrede Željko Kraljičak te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović Lac.

U sklopu manifestacije, sudjelovalo je desetak  lokalnih poljoprivredno-prehrambeni proizvođača koji su predstavili svoje domaće proizvode te na taj način usmjerili prisutne na kupovinu proizvoda s hrvatskih farmi i poticanje hrvatske poljoprivrede.

Povezani članci

Od 

Email Newsletter