13. travnja 2021

Najava godišnjeg savjetovanja uzgajivača goveda

Hrvatska poljoprivredna agencija i središnji uzgajivački savezi (Savez udruga hrvatskih uzgajivača Holstein goveda – SUHUH i Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda – HUSIM) dana 7-8.2.2018. godine u Osijeku (hotel Osijek) organiziraju XIII. savjetovanje uzgajivača goveda. Pokrovitelj savjetovanja je Ministarstvo poljoprivrede, a generalni sponzor Osječko-baranjska županija. Cilj savjetovanja je informiranje i edukacija kako uzgajivača goveda tako i stručnjaka.

Ovogodišnje savjetovanje će sadržavati nekoliko novosti: prvo natjecanje u kvaliteti kukuruzne silaže u Republici Hrvatskoj, zatim panel raspravu o stanju u mliječnom govedarstvu, te panel raspravu o stanju u mesnom govedarstvu. Sudionici panel rasprava su predstavnici: ministarstva poljoprivrede, fakulteta, uzgojnih organizacija, te mljekarske i klaoničke industrije. Pored navedenih cjelina bit će izloženo 14 stručnih predavanja, koja će, nadamo se, potaknuti živu i konstruktivnu raspravu. Važno mjesto zauzima promocija lokalnih kravljih sireva, koja je na programu drugog dana savjetovanja.

Tijekom trajanja savjetovanja uzgajivači će u „Internet kutku“  moći dobiti detaljne informacije o korištenju „web aplikacije za posjednike“, a što uključuje pristup i korištenje podataka vlastitog stada (primjena rezultata kontrole mliječnosti, rodoslovlje, provjera srodstva, izrada plana osjemenjivanja itd).

Više informacija:

Povezani članci

Od 

Email Newsletter