17. svibnja 2021

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka

20 listopada 2017. godine u sklopu Sajma zdravog življenja 2017. i 3. sajma pčelarstva – Apitera, održan je prvi Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka organizirali su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez.

Cilj Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka je promocija domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka posjetili su učenici četvrtog razreda osnove škole Većeslava Holjevca Siget kojima je na samom početku predstavnica Hrvatskog pčelarskog održala kratku edukaciju o značaju meda, a kako je potrebno djecu od malih nogu učiti o podrijetlu namirnica koje konzumiraju željeli smo da učenici budi dragi gosti na ovom doručku te da im na taj način potaknemo svijest o važnosti konzumacije domaćih proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i hrvatskim poljima. A da smo u tome uspjeli govori i njihovo veliko zadovoljstvo nakon održanog doručka.

Domaćin mednog doručka bio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije doc.dr.sc. Zdravko Barać te v.d. predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Ivan Mravak.

Povezani članci

Od 

Email Newsletter