25. siječnja 2021

Održana manifestacija 18. Svjetskog dana školskog mlijeka

U sklopu manifestacije 18. Svjetskog dana školskog mlijeka na Bundeku je u srijedu 27. rujna 2017. održan 6. Kup mladih uzgajivača goveda- Bambino kup.

U organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i ove godine proslavi su se pridružili mladi uzgajivači goveda s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Cilj i svrha ovakvog događanja je promocija uzgoja goveda i proizvodnje mlijeka na hrvatskim obiteljskim gospodarstvima, te motivirati mlade ljude da nastave tradiciju stočarske proizvodnje.

Djeca odjevena u narodne nošnje svog kraja s velikom pažnjom su predvodila svoje ljubimce-telad, a ovo je bila i dobra prilika da djeca iz gradske sredine upoznaju svoje vršnjake iz ruralnih krajeva zagrebačke okolice.

Kao i prošlih godina, mladi uzgajivači sa svojom teladi izazvali su veliko oduševljenje djece, kao i svih posjetitelja ove proslave.

Sudionici ovogodišnjeg Bambino kupa bila su djeca već poznatih  uzgajivača goveda, pa stoga navodimo i njihova imena: Luka Hrastić, Fran Prevarek, Jakov Kušić Popović, Matija Jančec, Emanuela Kunjko, Lucija Bedeković, Patrik Bedeković, Katarina Škrivanek, Josip Škrivanek i Toni Prevarek.

Na kraju revije mladih uzgajivača svim sudionicima uručene su medalje,  zahvalnice i darovi Hrvatske poljoprivredne agencije koje je uručio ravnatelj doc. dr. sc. Zdravko Barać, a poklon pakete uručili su sponzori Vindija Varaždin, Dukat Zagreb, Belje, Grad Zagreb, Zagrebačka županija i naravno HMU.

Povezani članci

Od 

Email Newsletter