27. studenoga 2021

Održana 25. Državna stočarska izložba 2017. godine

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, svečano je otvorio 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojem se predstavilo oko 500 izlagača iz Hrvatske i 15 stranih država. Partner Sajmu bila je Republika Mađarska, a na svečanom otvaranju sudjelovao je i mađarski ministar poljoprivrede Sàndor Fazekas.

Ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije doc. dr. sc. Zdravko Barać u pozdravnom je govoru istaknuo da je ovo naša najveća nacionalna izložba stoke na kojoj se osim visoko-proizvodnih odnosno konvencionalnih pasmina predstavljaju i hrvatske izvorne i zaštićene pasmine domaćih životinja. Naglasio je da se na ovogodišnjoj državnoj stočarskoj izložbi predstavljaju 224 uzgajivača iz 18 županija, a predstavljaju se sa 550 grla goveda, konja, svinja, ovaca, koza, peradi kao i pčelari. Izložbu je organizirala Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s uzgajivačkim udrugama i njihovim središnjim savezima.

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, u sklopu kojeg se organizira Državna stočarska izložba je mjesto gdje se tradicionalno prezentiraju trendovi modernog stočarstva i uzgoja domaćih životinja. U suradnji s udrugama uzgajivača i njihovim središnjim savezima djelatnici Agencije i ove godine su za izložbu odabrali najbolja grla stoke.

Govedarstvo (.pdf)

Svinjogojstvo (.pdf)

Ovčarstvo, kozarstvo (.pdf)

Konjogojstvo (.pdf)

Peradarstvo (.pdf)

Okrugli stolovi (.pdf)

 

 

Povezani članci

Od 

Email Newsletter