27. studenoga 2021

Održan Doručak s hrvatskih farmi u Vukovaru

U Vukovaru je 13. ožujka 2017. godine održan Doručak s hrvatskih farmi na kojemu su poslužene tradicionalne domaće namirnice: mlijeko i mliječni proizvodi, med, jaja, meso i kruh, označeni znakovima Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Vukovarsko-srijemske županije.

Uz mnogobrojne poljoprivredne proizvođače i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koji su izložili vlastite proizvode, predstavnike prehrambene industrije, na Doručku s hrvatskih farmi, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, predstavio je sustav dobrovoljnog označavanja poljoprivrednih proizvoda. Hrvatska poljoprivredna agencija provodi sustav označavanja domaćih poljoprivrednih proizvoda s ciljem zaštite i postizanja prepoznatljivosti proizvoda s hrvatskih farmi, uz informiranje potrošača o podrijetlu i kvaliteti hrvatskih poljoprivrednih proizvoda.

Župan Vukovarsko –srijemske županije Božo Galić, iskazao je potporu domaćim poljoprivrednim proizvođačima, izrazivši želju da na policama trgovačkih lanaca bude što više domaćih proizvoda.

„Svi se kunemo da volimo svoju državu, no ponekad zaboravljamo da malom promjenom ponašanja možemo učiniti puno za istu tu državu. Počnimo od toga da kupujemo domaće proizvode. Prije dvadeset godina bili smo samodostatni u svim proizvodnjama, danas samodostatnost dostižemo samo u pilećem mesu i pšenici. Ne može Ministarstvo poljoprivrede samo promijeniti taj trend. Svatko od vas može dati svoj doprinos. Inzistirajte na domaćim proizvodima, prisilite trgovačke lance na nabavku domaćih proizvoda, a mi ćemo pomoći da iz EU fondova osiguramo financiranje za izgradnju novih farmi, novih trajnih nasada i svega onoga što nam treba. Ja mogu stajati samo iza hrvatskih proizvođača i hrvatskih proizvoda i jamčiti mogu samo za ono za što sam siguran da je prošlo sve inspekcije, da je zdravstveno sigurno, ispravno označeno i kvalitetno. Za papir koji prati robu iz neke druge zemlje ja ne mogu garantirati. Zato vas molim da ljubav prema domovini zajedno pokažemo djelima, jer od riječi se ne živi“, izjavio je ministar Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Vukovaru.

Povezani članci

Od 

Email Newsletter