27. studenoga 2021

Održan Doručak s hrvatskih farmi u Opatiji

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je 10. ožujka 2017. godine Doručak s hrvatskih farmi u Opatiji na kojemu su poslužene tradicionalne domaće namirnice mlijeko i mliječni proizvodi, jaja, med, i kruh, označene znakovima Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše i Kruh hrvatskih polja i proizvodi iz Primorsko-goranske županije.

Ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać predstavio je sustave dobrovoljnog označavanja poljoprivrednih proizvoda oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Kruh i Brašno hrvatskih polja, koje Hrvatska poljoprivredna agencija provodi od 2009. godine.

„Opatiju se uvijek povezuje s turizmom i tradicijom turističke ponude, no ja danas povezujem našu gastronomsku i turističku priču. Doručak je, kažu stručnjaci, najvažniji obrok u danu i po njemu se dan poznaje. Zato smo mi i počeli od doručka, no nećemo na doručku i stati. Imamo more, plaže i ljude pred kojima se može sakriti svaka turistička zemlja na svijetu, ali često zaboravljamo da imamo i neiscrpne mogućnosti oplemenjivanja naše turističke ponude upravo povezivanjem lokalnih poljoprivrednih proizvođača i hoteljersko-ugostiteljskog sektora. To je prava dodana vrijednost zbog koje će se svaki gost rado vratiti “, izjavio je ministar Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Opatiji.

Sudionicima Doručka s hrvatskih farmi u Opatiji dobrodošlicu pozdravnim govorom izrazio je predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić.

Povezani članci

Od 

Email Newsletter