27. studenoga 2021

Održan Doručak s hrvatskih farmi u Osijeku

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio je 7. ožujka 2017. godine Doručak s hrvatskih farmi u Osijeku na Poljoprivrednom fakultetu u studentskom restoranu Campus. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Osječko-baranjsku županiju. Proizvođači slavonskog kulena, mesnih prerađevina, sireva ponudili su svoje proizvode na Doručku, po kojima je Osječko-baranjska županija upravo prepoznatljiva.

Domaće namirnice proizvođača koji su uključeni u sustav dobrovoljnog označavanja poljoprivrednih proizvoda predstavio je ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać. Istaknuo da primarni proizvođači dobivaju dobro osmišljenu kampanju njihovih prehrambenih proizvoda, poljoprivredno-prehrambena industrija dobiva mogućnost isticanja proizvoda jasno prepoznatljivog podrijetla, a potrošač dobiva poruku da se radi o svježim proizvodima, dokazane sljedivosti i kvalitete.

„Baranja je specifično mjesto susreta nekoliko gastronomskih smjerova koji imaju svoje povijesne uzroke i istraživanje svih tih okusa i njihovog podrijetla trajalo bi čitav jedan ljudski život. Stara izreka kaže „Reci mi što jedeš i reći ću ti tko si“, sudeći po mom današnjem jelovniku, ponosan sam Slavonac! Kontinentalni turizam svake godine bilježi sve više gostiju. Osim prirodnih ljepota turiste privlači i domaća kuhinja, domaća hrana i vrijedne ruke koje tu hranu proizvode i pripremaju. Ponuditi gostu tu vrstu dodane vrijednosti neprocjenjivo je“ izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Osijeku.

Župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić na Doručku s hrvatskih farmi u Osijeku istaknuo je potporu koju županija pruža obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i pravnim subjektima koji se bave proizvodnjom u isticanju kvalitete hrvatske hrane, koja je svježa i izuzetno kvalitetna.

Nakon Doručka u Osijeku ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića otvorio 2. Nacionalnu poljoprivredu konferenciju Slavonika” na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, čiji je moto „Inspiriramo poljoprivredu“.

Povezani članci

Od 

Email Newsletter