27. studenoga 2021

Održan Doručak s hrvatskih farmi u Splitu

U splitskom hotelu Park, 21. veljače 2017. godine održan je treći po redu Doručak s hrvatskih farmi na kojemu je v. d. ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać predstavio sustave dobrovoljnog označavanja domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Domaćin Doručka u Splitu, Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja istaknuo je kako se raznovrsnost i zdrava ponuda hrane mogla vidjeti i kušati na Doručku s hrvatskih farmi. Želja nam je potaknuti zdrave navike, ukazujući na važnost doručka, skrenuti pozornost javnosti na svježinu, kvalitetu, dostupnost i slijedivost proizvoda s hrvatskih farmi, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje, kazao je župan Ževrnja.

Govoreći o razvoju hrvatske poljoprivredne proizvodnje, te mjerama Ministarstva i Vlade RH, ministar Tolušić je istaknuo da bismo trebali doručkovati hrvatsko mlijeko, meso, jaja i kruh svaki dan, ne samo zato što je svježije, zdravije i bolje od uvoznog, nego zato što dajući prednost lokalnom proizvodu štitimo hrvatsku poljoprivredu.

„Ovo je moj treći Doručak s hrvatskih farmi i svaki puta sam ponovno oduševljen raznolikošću naše tradicionalne kuhinje. Svi ti recepti generacijama su se prenosili i čuvali da bismo mi danas imali toliko bogatstvo. Kažu da ljubav ide kroz želudac, uvjeren sam da je tome tako. Ne mogu zamisliti stranca koji kuša ove specijalitete i ne poželi se vratiti po još. Čuvajmo našu tradiciju, naše male kulinarske tajne i očuvajmo ovaj neizostavni dio našeg nacionalnog identiteta. Zajedničkim naporima učinit ćemo domaću hranu dostupnu svim našim kućanstvima“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Splitsko-dalmatinsku županiju.


Povezani članci

Od 

Email Newsletter