23. siječnja 2022

Godišnja skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske

U petak 17. veljače 2017. godine u restoranu „Klara“ u Križevcima održana je 12. Godišnja skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske. Na skupštini je prisustvovalo 27 od 32 delegata. Kao gosti na Skupštini prisustvovali su pomoćnik ministra Krešimir Ivančić, v.d. ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije doc. dr. sc. Zdravko Barać, član predsjedništva Poljoprivredne komore Zvonimir Širjan, predstavnik Savjetodavne službe Dario Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije grada Križevaca Darko Masnec, predstavnici Agronomskog fakulteta iz Zagreba i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, predstavnici velikih svinjogojskih sustava, centara za umjetno osjemenjivanje svinja, mesne industrije, te predstavnici proizvođača i distributera stočne hrane i opreme u svinjogojstvu.

U sklopu prvog, izvještajnog dijela Skupštine, a nakon izvještaja o radu i financijskog izvještaja, dodijeljene su Zahvalnice Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske Franji Poljaku za izniman doprinos u osnivanju Saveza, te doc. dr. sc. Zdravku Baraću za iznimnu dugogodišnju suradnju i potporu u radu Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske.

Na izbornoj Skupštini održani su i izbori za predsjednika i ostala tijela Saveza.

Novoizabrani predsjednik Središnjeg saveza je Goran Jančo, dr.vet.med.

Goran Jančo predsjednik je Svinjogojske udruge Osječko-baranjske županije. OPG Jančo u Punitovcima kraj Đakova posjeduje svinjogojsku farmu kapaciteta 200 krmača sa zaokruženim ciklusom proizvodnje te godišnje na tržište plasira više od 5000 tovljenika. OPG Jančo dobitnik je nagrade Večernjeg lista „Zlata vrijedan“ za najbolji OPG u 2015. godini.

Povezani članci

Od 

Email Newsletter